6 de maig 2014

JOC NET

A l’escola l’Antina tenim des de principi de curs uns horaris per a jugar a futbol a l’hora del pati: els dilluns juguen els de cicle mitja , els dimarts els de cicle inicial, els dimecres nosaltres, cicle superior, els dijous també cicle inicial i els divendres juguem cicle mitja i cicle superior.

Cada dia que juguem nosaltres (6è) hi ha baralles , però no amb els de 5è, amb els del mateix equip! Per exemple: un provoca un pelant i l’altre el vol picar, un li diu a un altre que es un “xupon” i s’enfada, o simplement els que han guanyat fan burles o es riuen dels que han perdut ... coses com aquestes.

A principis d’Abril vam començar a parlar que seria possible fer una lligueta entre els alumnes de 5è i 6è. Però amb una condició: fer joc net, es a dir: no insultar, no fer faltes intencionades, no faltar al respecte... a la vegada seria millor perquè jugaria menys gent i es podria participar al joc, també hi hauria una part dolenta , no podrem jugar tant.

Per jugar en aquest  torneig calia formar un equip e inscriure'ns abans de les vacances de Setmana Santa, també qui volgués es podria inscriure com a àrbitre, ja que hi haurà dos arbitres per partit però no hi haurà líniers perquè seria massa embolic.

Crec que s’han presentat 4 equips de 6è i 3 equips de 5è. Cada equip te un nom inventat i un capità. L’equip que guanyi el partit s’emportarà 3 punts, els que empatin 1 punt i els que perdin 0 punts. Hi haurà, a més, una avantatja  de bandera blava que s'aconsegueix fent joc net i val 2 punts, és a dir,  qui guanyi amb bandera blava  5 punts, qui empati amb bandera blava 3 punts, i qui perdi, amb bandera blava podrà aconseguir 2 punts. Qui no faci joc net no obtindrà bandera blava.  

Jugarem aquest torneig cada dimecres i cada divendres (cada dia 2 equips)
Per a mi fer aquesta lligueta ha estat una gran idea , a més a més amb un gran objectiu que és no barallar-se i aconseguir fer joc net quant juguem a futbol.

Qui va muntar això del joc net vam ser el Genis, l’Adrià, el Jonathan i jo, però fer-ho va ser idea dels nostres tutors, l'Àngels i el José. Ens van agafar a nosaltres perquè som dels que juguem a futbol i no ens barallem (fem joc net).

Per acabar haig de dir que fer els equips ha sigut una mica complicat, perquè quan estaven fets algú se'n anava i faltava un per a formar l’equip i aquest poder l’havien d’agafar d’un altre equip, bé no va ser gens fàcil, però treien això,  jo crec que és una gran pensada i que serà un èxit.

Albert Casasus



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada